Monday, December 1, 2008

La Multi Ani Romania!

Un pas inainte pentru Romania pe un drum extrem de lung.

S-au incheiat alegerile. Stalin, zambeste usor din coltul gurii, de acolo de unde Divinitatea l-a trimis. Cu cat sunt mai multi care nu gandesc, cu atat mai bine…

Ruperea de trecutul negru, ar insemna poate un vot directionat catre PD-L. Si totusi, multi, voteaza inca cu un PSD urmas al lui “scuipa-n san si inchina-te”, cu un PC “al baietilor destepti” si cu un PNL care nu are nimic de-a face cu liberalismul. Taranistii au fost oricum distrusi prin diabolice lucrari “securizate”.

Se bucura lumea ca totusi PD-L a iesit “la mustata” cu PSD….Sau ca PSD-ul a iesit mare invingator de unul singur…Tot aia, zic eu…De fapt, trista bucurie zic tot eu. Partidul ca partidul, insa oamenii? Ce oameni ati votat oameni buni si naivi? Cati dintre Dvs. ati analizat cum trebuie candidatii?

La Campina, a iesit invingator PD-L. Nu e de mirare atata vreme cat celelalte partide nu au fost in stare sa scoata oameni politici de valoare pe piata. Am spus oameni politici si nu doar oameni. Sa fim bine intelesi-sunt oameni care se pricep de minune la afaceri. Si care sunt si bine intentionati. Insa nu sunt apti pentru viata politica. Si ca un corolar, in general, aceste doua categorii nu se amesteca prea bine. Adica deloc. Avem insa in ziua de astazi un talmes-balmes de oameni care sunt si “de afaceri” si “politicieni de succes”. Un George Severin sau Florin Anghel sunt cu adevarat charismatici pe langa ceilalti contracandidati. Nu le contest victoria insa nici nu ma bucur, doar de dragul bucuriei PD-L-ului, oricat de drag imi este presedintele Traian Basescu. Insa dati-mi voie sa va intreb, ce verticalitate prezinta acestia?

Au schimbat partidele, precum turcii narghileaua, iar opiniile dansilor au trecut de la un partid la altul precum acul unei busole demagnetizate. Insa de ce ne-am gandi prea mult la asa ceva? Inca traim in epoca lui “fa-te frate cu partidul pana treci puntea”. Ce verticalitate? Capul ce se pleaca….

Oricum, solutii mai bune pentru Campina nu vedeam in actuala conjunctura.

Si nu este vorba de Campina doar. In general, “oamenii de afaceri”, oportunistii, care si-au dezvoltat afacerile pe seama statului-al nostru adica!, fiind prezenti mai mult sau mai putin in judet, sunt inca perceputi de multi ca si “salvatori locali”! Trista ironie, sa il ridici in slavi pe cel care te fura. Iar daca il mai si votezi, atunci iti meriti soarta si iti poti bea “cinzeaca de vodka” linistit. Stalin iti va aprinde si tigara de mahoarca….

La Mizil de exemplu, lider local acuma se numeste Adrian Nastase…No comment….
Prevad un viitor linistit multor locuitori din zona, pe marile mosii ale marilor “oameni de afaceri” care impanzesc zona Tohanilor, Mizilului, sau Valea Calagureasca, ori Urlati. Pentru ca situatia este similara si in zonele adiacente Mizilului. Au castigat cei care au dat mai mult in campanie-vise, promisiuni desarte si cadouri…din banii si credulitatea votantilor bineanteles. Ce viata amara! Insa, macar vodka electorala e buna. Si atat de bine ne simtim sa avem boierul langa noi din cand in cand.. Si daca ne arunca si o privire atunci chiar ca avem o zi minunata. De maine incepem sa il injuram oricum…

Nu a stat nimeni sa analizeze ca intre candidatii de la Urlati, aveau un tanar valoros care ar fi pus umarul intr-adevar la schimbarea tarii. Intre Cosmin Birjaru(pe care il cunosc personal din vremea studentiei) si Adriana Saftoiu, oamenii vinului au ales pe cei care au dat mai mult in campanie. Nu conteaza ce poate omul, ci conteaza ce se da in campanie….Si apoi, de ce sa votam unul pe care il cunoastem, inteligent, care nu promite marea cu sarea si care e chiar din locul nostru de bastina? Mai bine punem stampila cu invidie la altul…il compatimim maine pe strada, iar poimaine il injuram pe la colturi pe noul castigator…O trista tara!

Oricat s-ar bucura PD-L acum, realitatea este trista. Cu putine exceptii, oameni politici nu exista inca. Vor mai trebui generatii a trece, pana vom avea oameni de inalta statura politica. Felicitari, insa domnule Traian Basescu pentru ca totusi incercati din rasputeri sa faceti loc unor tineri care pana la urma vor schimba tara. Pana atunci ramanem cu o mare masa de politicieni oportunisti si traseisti.


La Multi Ani Romania!

1 Decembrie 2008

No comments: