Monday, March 16, 2009

Jos acest sistem politic!

Jos acest sistem politic!

Indemn la schimbarea acestui sistem politic care nu este eficient pentru Romania si oricum este anacronic in cam toate tarile din lume. Peste tot o lupta politica intre partide, o lupta marcata de coruptie si deturnari de fonduri. O mascareala intre aceleasi personaje pana la urma-toti luptand pentru ciolan si nu pentru neam. Mai ales in Romania acest sistem nu functioneaza.

Romania nu poate exista decat cu o conducere unipolara si tehnocrata. Dar pana cand trebuie sa suportam o clasa de conducatori care nu au nici o legatura cu tara si neamul, preocupati fiind doar de averea personala? Pana cand sa suportam tot felul de Tante, Vasilici si Mitici pe listele electorale si in Parlamentul Tarii?

Sa fie pusi sa conduca destinele tarii, capete luminate din Academia Romana, tineri merituosi absolventi ale Universitatilor din tara si strainatate. Trebuie sa scapam de acest sistem nenorocit de care se bucura acum doar lichelele si parazitii, acei humunculi care nu au ce cauta intr-o cladire din care se conduc destinele tarii. De va fi nevoie prin forta si proteste sa daramam acest sistem, atunci asa va trebui sa facem. Avem nevoie de profesionisti si intelepti sa ne conduca nu delicventi care se dau loviti si fugiti din camerele parlamentului atunci cand nu doresc sa isi asume responsabilitatile.

Pe vremuri exista Sfatul Inteleptilor, sau Sfatul Batranilor in luarea deciziilor dintr-o obste. Acum avem Sfatul hotilor si tradatorilor.

Eminescu spunea:

"Clasa conducãtoare e o "pãturã superpusã", o plebe politicã, formatã din "reprezentantii unor rase degenerate". "si pe când aceastã plebe se înmulteste pe zi ce merge, neamul nobil si drept care cutremura odinioarã pãmântul la un semn al lui Mircea Basarab, sãrãceste, scade si moare"

Privindu-i, Eminescu se întreabã : ce sunt acesti oameni ? "Tãrani ? Nu sunt. Proprietari, nu ; învãtati , nici cât negrul sub unghie ; fabricanti, numai de palavre ; meseriasi nu, breaslã cinstitã n-au, ce sunt dar ? Uzurpatori, demagogi, capete desarte, lenesi care trãiesc din sudoarea poporului fãrã a o compensa prin nimic, ciocoi boierosi si fudui, mult mai înfumurati decât coborâtorii din neamurile cele mai vechi ale tãrii" .

Jos acest sistem politic!

No comments: