Wednesday, June 17, 2009

Eminescu la 120 de ani

Dragi membri ai bisericii Sf.Cruce si ai comunitatii romane,

Sambata viitoare, 20 iunie, imediat dupa vecernie, parintele Claudiu va ridica un parastas lui Mihai Eminescu, la implinirea a 120 de ani de la moartea sa. Fiind vorba despre o personalitate istorica, in afara de ceremonia religioasa vom pregati si un omagiu artistic cu muzica, versuri de si despre Eminescu, articole cu valoare ideologica ale poetului national, s.a.m.d.
Intrucat initiativa ne apartine, parintele Claudiu si organizatia AROY (American-Romanian Orthodox Youth) a bisericii Sf. Cruce se vor ocupa de prezentarile listate mai sus. Am dori insa sa implicam intreaga comunitate in organizarea acestui proiect, si bineinteles in participare, intrucat el se adreseaza intregii romanitati . Actiunile noastre vor sa cuprinda un spectru reflectand cat mai multe dimensiuni ale vietii si spiritualitatii, iar aceasta e o sansa de a le aborda impreuna.
In acest sens, va propun sa va ganditi la o contributie pentru acest omagiu, sub orice forma, si sa impartasiti cu noi ce va rezoneaza mai aproape de suflet cand il evocati pe Eminescu. Orice gand e binevenit, iar lista ramane deschisa pana in momentul acestei festivitati care va avea loc in biserica, urmand parastasului. Pentru ca sa evitam suprapunerea temelor propuse, va sugerez sa ma anuntati despre ce veti pregati, iar eu am sa va confirm daca nu cumva cineva s-a inscris deja cu aceeasi idée.
Astept sa va raliati la acest proiect ca sa ne adunam pentru a cinsti memoria unui om care a trait si murit pentru natia noastra. Asa cum existenta lui a marcat maturizarea ideologica a nationalismului romanesc, fie ca rugaciunea comuna pentru sufletul incercat al acestui mare roman sa insufle comunitatii noastre intelegerea unei directii de actiune si puterea de a depasi apatia si cinismul.
Evenimentul se adreseaza tuturor membrilor bisericii si comunitatii, si se va desfasura la Biserica Sf. Cruce, 5150 Leesburg Pike, Alexandria VA 22306, la ora 7 seara. Cum am spus, aceasta actiune sa se desfasoare sub egida AROY, dar va invitam pe toti sa contribuiti dupa puteri si inspiratie. Astept raspunsuri in legatura cu acest subiect la aroy@sfantacruce. org sau 703-505-6699.

In Hristos,

Sorin Dragan
Presedinte AROY, Sf. Cruce

Pr.Claudiu Lutai
Parohia Sfanta Cruce Alexandria, VA
www.sfantacruce. org

No comments: