Friday, July 3, 2009

Ridica-te Romanie!

Ce ii lipseste Romaniei….

Ii lipseste de multa vreme, poate de prea multa vreme, demnitatea!

Afli ca Parlamentul Japoniei declara raspicat ca insulele Kurile sunt teritoriu japonez. Noi nu avem curajul, demnitatea sa adoptam o rezolutie similara in privinta teritoriilor de la est furate de rusi. Nici macar nu gandim a face acest lucru.

Nu avem o clasa politica demna. Decat cu minore exceptii. A trebuit sa treaca 20 de ani ca sa avem un presedinte de tara cu demnitate.

Avem nevoie de schimbare. De o schimbare in noi insine. Avem nevoie sa incepem a gandi lucrurile cu mentalitate si demnitate imperiala. Daca vrem sa fim respectati.

Continuand sa facem mici invarteli in afacerea de apartament, mici jonglerii zilnice prin care sa ne iasa ceva, nu putem castiga respect personal.

Continuand sa cautam a face jonglerii in Parlamentul Romaniei prin care sa devenim baieti destepti, nu putem castiga respect intern in tara.

Continuand sa negam valorile romanesti, sa dispretuim necesitatile romanilor din afara granitelor impuse, nu putem castiga respectul celorlalte natiuni.

Continuand sa ignoram tratamentul romanilor din Harghita si Covasna, ne ignoram pe noi insine.

Va trebui sa incepem a gandi despre noi insine cu demnitate imperiala si sa impunem respect imperial tuturor, pentru a deveni ceea ce trebuie sa devenim.

Micile gainarii, plansul permanent de sine si de natie, auto-batjocorirea ca persoana si popor, inrobirea mentala a fiecaruia prin refuzul de a cauta valori si prin refuzul de a ne educa prin valori dau rezultate pe masura.

Asa traim, asa suntem priviti, asa suntem tratati. Respectul unei natii nu se castiga la taraba cu bere de la sfarsit de saptamana. Se castiga daca vreti, la cafeaua vieneza servita in pauza de la teatru sau ceaiul de la biblioteca.

Voi cei care nu ati dat la o parte educatia, cultura si valorile universale, dati la o parte prostia, ignoranta din jurul vostru. Impuneti respectul si implicati-va in politica. Jucati la inceput dupa cum vor partidele politice, infiltrate-va in ele si apoi distrugeti prostia din jurul vostru.

Ridica-te Romanie, cu demnitate imperiala si impune-te barbarilor din jurul tau, pumn de fier in manusa de catifea.

No comments: